Basketbolda şampiyon Beşiktaş

11.06.2012 23:59

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 6. maçında Anadolu Efes'i 80-76 yenen Beşiktaş Milangaz şampiyon oldu.

Beko Basketbol Ligi Play-Off Final serisi 6. maçında Anadolu Efes'i 80-76'lık skorla mağlup eden Beşiktaş Milangaz, seride durumu 4-2 yaptı ve 2011-2012 sezonu şampiyonu oldu. 

Siyah-beyazlılar son şampiyonluğunu 1974-75 sezonunda yaşamıştı. Ergin Ataman yönetimindeki Beşiktaş Milangaz 37 sene sonra bu özlemine son vermiş oldu. 

Sinan Erdem Spor Salonu’nda Anadolu Efes’in ev sahibi olduğu ilk iki maçı Siyah Beyazlı takım kazanarak seride 2-0 öne geçti. Lacivert Beyazlılar ise 3 Haziran günü oynanan karşılaşmayı 69-67’lik skorla kazanmış durumu da 2-1’e getirmişti. 

5 Haziran’da yine Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadeleyi Beşiktaş Milangaz 81-55 ile kazanırken (3-1), serinin beşinci maçında ise Anadolu Efes, uzatma sonunda 84-82 ile sonuca gitmişti (3-2). 

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki serinin 6. maçında Beşiktaş Milangaz, lacivert beyazlıları 80-76'lik skorla yendi ve 37 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştı. 

1 YILDA 3 KUPA 

Sezona Türkiye Kupası ile başlayan Beşiktaş Milangaz, Avrupa'da da Eurochallange Kupası'nı müzesine götürdü. Final serisinde Efes'i 4-2 ile geçerek şampiyon olan siyah-beyazlı takım, sezonu 3 kupa ile tamamlamış oldu. 

ŞAMPİYONŞUĞU KUTLAMAK İÇİN GELDİLER 

Beşiktaş Milangaz ile Anadolu Efes arasındaki Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 6. maçında siyah-beyazlı taraftarlar, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda kendilerine ayrılan tribünleri doldurdu. 

Salona girişte kuyruklar oluşurken, salona gelen çok sayıda taraftar da bilet bulamadığı için içeri giremedi. Beşiktaşlı taraftarlar, “Yönetim uyuma, taraftarın dışarıda” diye tezahürat yaptı.

Spor Salonu çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, taraftarlar arama noktalarından geçerek salona girdi. Karşılaşmayı yaklaşık 9 bin Beşiktaş taraftarı izledi. 

ANADOLU EFES İÇİN AYRILAN TRİBÜNLER DOLMADI 

Beşiktaş Milangaz'ın ev sahibi olduğu karşılaşmada, Anadolu Efes taraftarları için ayrılan tribünler dolmadı. 

Karşılaşma için iki takım arasında yapılan anlaşma gereği Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ekip taraftarlarına 3 bin 200 kişilik yer ayrılırken, maçı tribünden bin kadar lacivert-beyazlı taraftar takip etti.

Radikal Gazetesi